Egyéb külföldi lehetőségek

DAAD ösztöndíjak

A DAAD  minden évben meghirdeti a következő tanévre szóló ösztöndíjait a Németországban továbbtanulni és kutatni vágyó  hallgatók, diplomások és kutatók számára.

Pályázati határidő: minden év november 15.

Walter Hallstein Program

A Walter Hallstein mobilitási program egyedülálló módon a Baden-Württemberg Stiftung finanszírozásával lehetőséget teremt külföldi hallgatók számára, hogy helyi, járási és tartományi szinten megismerkedjenek a német közigazgatással a gyakorlatban, olyan ismereteket szerezve, melyek rendkívül hasznosak lesznek számukra a főleg a német jogrendszer hatását tükröző magyar közigazgatásban. A fogadó intézmények évről évre lehetőséget adnak hallgatóinknak arra, hogy ne csak egy-egy osztály, ennélfogva egy-egy szakigazgatási ágazat gyakorlatába, de rotációs alapon akár a fogadó intézmény tevékenységi körének teljes spektrumába is betekintsenek (pl: szociális igazgatás, építésügyi igazgatás, hatósági engedélyeztetés, szabálysértési ügyek, ifjúságvédelem, stb.)

A Hochschule für Öffentliche Verwaltung und Finanzen Ludwigsburg felsőoktatási intézmény a Közigazgatás-tudományi Kar sokoldalú partnereként nemcsak a hallgatók toborzásában, kiválasztásában és a megfelelő fogadó intézmény megtalálásában segédkezik, de szinte kivétel nélkül minden hallgató számára szállást is talál a két hónapos gyakorlat időtartamára. Diákjaink számára kiváló lehetőséget jelent a program, hiszen hazai képzésükhöz illeszkedő külföldi közigazgatási szakmai gyakorlatot szerezhetnek, melyet akár kötelező szakmai gyakorlatként is elfogadtathatnak, mindezt a júliustól októberig tartó időszakban, ami nem zavarja meg a reguláris képzésen való részvételüket, s mindezt olyan havi ösztöndíj összeg mellett, mely majdnem háromszorosa annak, amit Erasmus szakmai gyakorlatos hallgatóként kapnának. A Közigazgatás-tudományi Karról minden évben 2-3 hallgatót vesznek fel a programra.

Pályázati határidő: a 2018/19-es tanévre már lejárt.

 

Fulbright ösztöndíj

Posztgraduális hallgatói ösztöndíjak az USA-ba

Az ösztöndíj továbbtanulási, illetve kutatási lehetőséget biztosít bármely tudományterületen vagy művészeti ágban. Az ösztöndíjak maximális időtartama egy tanév (9 hónap). Visiting Student Researcher-ek (VSR) esetén átlagosan 5 hónap. Alapfeltétel a pályázott témában legkésőbb július 15-ig szerzett legalább BA/BSc szintű diploma, kiváló angol nyelvtudás és magyar állampolgárság (amerikai-magyar állampolgárok nem pályázhatnak).

Pályázati határidő: 2018. május 22.

Tájékoztató előadás a Fulbright Programról és a pályázati feltételekről az alábbi helyszínen és időpontban:

Budapest - Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME)
2018. április 11., szerda 15:15-16:30 
MOME Kis Auditórium (2. Auditórium)
1111 Budapest, Bertalan Lajos u. 2. Z épület, Földszint