További nemzetközi ösztöndíjak

DAAD ösztöndíjak

A DAAD minden évben meghirdeti a következő tanévre szóló ösztöndíjait Németországban továbbtanulni és kutatni vágyó  hallgatók, diplomások és kutatók számára.

További információk

Walter Hallstein Program

A mobilitási program egyedülálló módon a Baden-Württemberg Stiftung finanszírozásával lehetőséget teremt külföldi hallgatók számára, hogy helyi, járási és tartományi szinten megismerkedjenek a német közigazgatással a gyakorlatban, olyan ismereteket szerezve, melyek rendkívül hasznosak lesznek számukra a főleg a német jogrendszer hatását tükröző magyar közigazgatásban. A fogadó intézmények évről évre lehetőséget adnak hallgatóinknak arra, hogy ne csak egy-egy osztály, ennélfogva egy-egy szakigazgatási ágazat gyakorlatába, de rotációs alapon akár a fogadó intézmény tevékenységi körének teljes spektrumába is betekintsenek (pl: szociális igazgatás, építésügyi igazgatás, hatósági engedélyeztetés, szabálysértési ügyek, ifjúságvédelem, stb.)

A Hochschule für Öffentliche Verwaltung und Finanzen Ludwigsburg felsőoktatási intézmény a Közigazgatás-tudományi Kar sokoldalú partnereként nemcsak a hallgatók toborzásában, kiválasztásában és a megfelelő fogadó intézmény megtalálásában segédkezik, de szinte kivétel nélkül minden hallgató számára szállást is talál a két hónapos gyakorlat időtartamára. Diákjaink számára kiváló lehetőséget jelent a program, hiszen hazai képzésükhöz illeszkedő külföldi közigazgatási szakmai gyakorlatot szerezhetnek, melyet akár kötelező szakmai gyakorlatként is elfogadtathatnak, mindezt a júliustól októberig tartó időszakban, ami nem zavarja meg a reguláris képzésen való részvételüket, s mindezt olyan havi ösztöndíj összeg mellett, mely majdnem háromszorosa annak, amit Erasmus szakmai gyakorlatos hallgatóként kapnának. A Közigazgatás-tudományi Karról minden évben 2-3 hallgatót vesznek fel a programra. Az elmúlt két évben négy hallgatónk vett részt a programban.