Szakmai gyakorlat szakonként

2017. szeptemberétől

Közigazgatási mesterképzési szak: 6 hét szakmai gyakorlat teljesítése kötelező, a képzés II. félévének elején (január-február hónapban), ebben a félévben az oktatás március hónapban kezdődik. A mesterképzési szak hallgatóinak 2018. január 15-ig befogadó nyilatkozat kell leadniuk a Szakmai Gyakorlat Iroda számára, amelyet a szakmai gyakolorlóhely ír alá. 

Természetesen a korábban megszerzett munkatapasztalat is beszámíttatható - bizonyos korlátokkal - szakmai gyakorlatként, ezt ugyanakkor egyénileg kell kezdeményezniük.

 

2014. szeptemberétől

Közigazgatás-szervező alapképzési szak: 10 hét szakmai gyakorlat teljesítése kötelező, a 2. és 4. félévet követően (az 5-5 hétből 2 hét egybeeshet a következő félév regisztrációs időszakával).

Közigazgatási mesterképzési szak: 6 hét szakmai gyakorlat teljesítése kötelező, a 2. félévet követően (a 6 hétből 2 hét egybeeshet a következő félév regisztrációs időszakával).

 

2014/2015. tanév előtt jogviszonyt létesítő hallgatók:

Igazgatásszervező alapképzési szak: 6 hét szakmai gyakorlat teljesítése kötelező, a 4. félévet követően.

Nemzetközi igazgatási alapképzési szak: 6 hét szakmai gyakorlat teljesítése kötelező, a 4. félévet követően.

Közigazgatási mesterképzési szak: 10 hét szakmai gyakorlat teljesítése kötelező, a 2. félévet követően.

Európai nemzetközi igazgatás mesterképzési szak: 4 hét szakmai gyakorlat teljesítése kötelező, a 2. félévet követően.

A 2014/2015. tanév előtt kezdett hallgatók, amennyiben nem a megadott időszakban végzik a szakmai gyakorlatot, akkor már a 2014/2015. tanévben kezdett hallgatókra érvényes időbeosztás szerint kell teljesíteniük azt.