NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Azeri delegáció az NKE-n

Az Azerbajdzsáni Közigazgatási Akadémia delegációja látogatott a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre 2017. október 24-én. A küldöttséget Prof. Dr. Urkhan Alakbarov akadémikus, az Akadémia rektora vezette.

Az 1999-ben alakult Akadémián, amely Azerbajdzsán egyik vezető oktatási intézménye, azeri és orosz nyelven folyik az oktatás. Az intézményben jelenleg több mint 1500 hallgató folytatja tanulmányait BA és MA képzéseken állami ösztöndíjas és költségtérítéses képzések keretében. A teljes állású oktatók mellett az elnöki kormányzat felső szintű tisztviselői, miniszterei, nagykövetek, külföldi országok szakértői vesznek részt az oktatásban.

A delegációt Prof. Dr. Patyi András, az NKE rektora fogadta, aki az üdvözlést követően ismertette az Egyetem felépítését, nemzetközi kapcsolatait, valamint kiemelte a kölcsönös egyetértésen alapuló együttműködés fontosságát.

A folytatásban az ÁKK és a NETK vezetői röviden bemutatták a karukat, az ott folyó oktatási és kutatási tevékenységet, illetve kitértek az együttműködési lehetőségekre a mobilitás és a kutatás területén.

Az eszmecserét követően a felek együttműködési megállapodást írtak alá. A látogatás zárásaként Prof. Dr. Urkhan Alakbarov előadást tartott az egyetem oktatói és hallgató részére Azerbajdzsán jelenlegi gazdasági helyzetéről.

 

Szöveg: Zsitva Katalin Anikó

Fotó: Szilágyi Dénes