NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Két miniszteri testület ülésezett az ÁKK-n

2017. december 8-án az Állami Tisztviselői Továbbképzési Kollégium (ÁTTK) és a Közigazgatási Továbbképzési Kollégium (KTK) együttes testületi ülést tartott. Az ÁTTK a miniszterelnökséget vezető miniszter állami tisztviselői továbbképzéssel összefüggő feladatait segítő szakmai tanácsadó és véleményező testület. A KTK a belügyminiszter továbbképzéssel összefüggő feladatait segítő szakmai tanácsadó és véleményező; valamint a közszolgálati tisztviselői vizsgarendszer egységes működését biztosító testület.

A közszolgálati továbbképzési rendszer működéséért és fejlesztéséért közel 80 ezer tisztviselő részvételével az NKE, azon belül az Államtudományi és Közigazgatási Kar (ÁKK) felelős.

A két testület együttes ülése lezárta a közszolgálati tisztviselők továbbképzésének első négyéves ciklusát, amely 2014 januárjában indult útnak. A tisztviselők új, négyéves továbbképzési ciklusa 2018 januárjában indul. A két testület megállapította, hogy az egyéni fejlesztések eredményeként ma felkészültebb és képzettebb a magyar közigazgatás tisztviselői állománya.

Az ülés keretében a testület tagjai áttekintették a 2014-2017-es továbbképzési időszak tapasztalatairól készült beszámolót, valamint értékelték a Kormányzati tanulmányok és a Közigazgatási tanulmányok szakirányú továbbképzési szakok 2016/2017. tanévének eredményeit. A testületek megtárgyalták a Kormányablak ügyintézők 2017. évi képzéseiről szóló jelentést. Az ülést követően a testület tagjai megtekintették a Ludovika Campus új oktatási épületét.

Mindkét testület elnöke a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, a testületek munkájában részt vesz a Miniszterelnöki Kabinetiroda közigazgatási államtitkára, a Miniszterelnökség, az Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára, a Magyar Államkincstár alelnöke, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnöke, a Belügyminisztérium képviselői, továbbá a Magyar Kormánytisztviselői Kar alelnökei, a Klebelsberg Központ elnökhelyettese és kormányhivatalok vezetői.

 

Szöveg és fotó: ÁKK