NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Novák Katalin az Államtudományi és Közigazgatási Karon

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár is előadást tartott azon a kurzuson, amely a „Biztonsági kihívások és konfliktusok a XXI. században Európa és Magyarország szemszögéből” címet viseli. A politikus a demográfia és biztonság témában mondta el gondolatait az április 18-19-i rendezvényen, a Ludovika Egyetemi Campus Oktatási Központjában.

A Szarka Gábor egyetemi díszpolgár neve által fémjelzett közszolgálati továbbképzési program során a kormányzati, önkormányzati döntéshozatalban részt vevő, vezető beosztású tisztviselők a világpolitikai folyamatok mögötti lehetséges összefüggéseket elemzik, és feltárják a biztonságot érintő, egyes kormányzati döntések mögötti okokat. Emellett megvizsgálják azt is, hogy az új világpolitikai környezetben mi lehet Magyarország helye és szerepe az Európai Unióban és a Visegrádi Együttműködésben.

A továbbképzésen a vezető tisztviselők mellett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Karának alap- és mesterképzésben résztvevő hallgatói, valamint a Magyary Zoltán Szakkollégium és az Ostrakon Szakkollégium hallgatói is részt vettek.