NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

A cél az OTDK-ra való kijutás

„Ezzel az eseménnyel a 2019-es Országos Tudományos Diákköri Konferenciára kell felkészülni”- hangsúlyozta Orbán Anna. Az Államtudományi és Közigazgatási Kar a mai nap tartja az Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciát, ahol a hallgatók négy szekcióban mérhetik össze tudásukat.

Az ITDK Állam- és Jogtudományi Szekciójában 12, a Társadalomtudományi Szekcióban 5, a Had- és Rendészettudományi Szekcióban 4, valamint a Közgazdaságtudományi Szekcióban 4 pályamű érkezett be, így összesen 25 hallgató mutatkozik be a szakmai közeg előtt.

Az ÁKK Kari Tudományos Diákköri Tanács titkárja kiemelte, a karon az OTDK-ra való delegálás két intézményi forduló keretén belül szerezhető meg. „Egyet tartottunk idén tavasszal, ahol 42 hallgató indult és ebből 22-en jutottak tovább”- mondta Orbán Anna. Hozzátette, időközben hárman visszaléptek. „Az eddig ki nem osztott helyeket lehet most ősszel megszerezni”- jegyezte meg. Mint mondta, céljuknak tartják, hogy a kvótát betartva legalább 15 főt tudjanak delegálni az Állam- és Jogtudományi Szekcióba. „Az OTDK-ra való nevezés a dolgozatok feltöltésével indul, aminek 2018. december 7. a határideje”- hívta fel rá a figyelmet.

Az ÁKK Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciájának hivatalos eredményhirdetésére 2018. november 12-én, hétfőn 12 órától kerül sor az NKE Oktatási Központ IV. előadójában, melyre a szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt.

 

Szöveg: Fecser Zsuzsanna

Fotó: Szilágyi Dénes