NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Hallgatók a tudományos diákköri mozgalomban

„Most már Önök is részesei a tudományos diákköri mozgalomnak” mondta Kis Norbert dékán az Államtudományi és Közigazgatási Karon a 2018/2019-es tanév őszi félévében megrendezett Intézményi Tudományos Diákköri Konferencia eredményhirdetésén. Idén 12 helyezést elért versenyző vehette át ünnepélyes keretek között elismerését. Az ITDK négy tagozatába 25 pályaművet benyújtott hallgató közül 21 főt talált méltónak a zsűri az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára való kijutásra.

„Amiért ma itt vagyunk, azok a hallgatók, hiszen ők adják az egyetem lényegét”- hangsúlyozta Kis Norbert. Az NKE ÁKK dékánja kiemelte, az oktatók felismerik a tehetséget, azt gondozzák és egyengetik a hallgatók útját. „A hallgatói létben fontos, hogy valamilyen egyedi produkciót produkáljon”- fogalmazott a professzor. Hozzátette, a mai esemény a tudomány művelésének első jeleit mutatja. „A tehetségek megjelenését díjazzuk”- szögezte le. Mint mondta, ez még csak az útnak az eleje, de reményét fejezte ki az iránt, hogy ez nem egyszeri nekibuzdulás, hanem kutatói és tudományos pálya kezdete. Végül köszönetét és gratulációját fejezte ki a résztvevőknek, hogy idáig eljutottak és sok sikert kívánt az Országos Tudományos Diákköri Konferencián való szerepléshez.

Orbán Anna, az NKE ÁKK Kati Tudományos Diákköri Tanács titkára hirdette ki az Államtudományi és Közigazgatási Karon 2018. november 7-én rendezett Intézményi Tudományos Diákköri Konferencia eredményét.

Idén az Állam- és Jogtudományi Tagozatot két részre bontották. Állam- és Jogtudományi I. Tagozat első helyezettje Csehes András, a második Csengei Zoltán József, a harmadik Kolostyák Kamilla, a különdíjas Benedek Fanni és a legjobb opponens Nagy Viktória Noémi lett. Ebből a tagozatból hat hallgató jutott tovább az OTDK-ra, a díjazottak mellett Farkas Bianka, és Pataki Zoltán. Az Állam- és Jogtudományi II. Tagozatban első helyezést Kiss Rebeka ért el; a második és harmadik helyezett pedig Nagy Milán és Hatházi Kinga lett. Hawchar Szabrina vehetett át különdíjat, a legjobb opponens pedig Szamosi Eszter lett. A tagozatból öt főt ítélt OTDK-ra továbbjutónak a zsűri, az említettek mellett Braun Zsoltot is.

A Társadalomtudományi Tagozat első helyezésért járó elismerésben Kosztrihán Dávid részesült; második helyezett Vincze Aliz, különdíjas pedig Kiss Orsolya lett.

A Közgazdaságtudományi Tagozat esetében Kompolti János Ádám vehette át az első helyezettnek járó elismerést, míg második helyezett Sós Natália, különdíjas pedig Fóris Norbert lett. Mindhárman továbbjutottak az OTDK-ra is.

A Had- és Rendészettudományi Tagozat első helyezettje Ináncsi Mátyás Ottó, a második Laska Pál Károly; különdíjas pedig Katona Gergő lett. A tagozatból rajtuk kívül Kovács Gergely jutott tovább az OTDK-ra.

Az Intézményi Tudományos Diákköri Konferencia tavaszi fordulójáról 22, az őszi forduló alapján pedig 21 hallgató mérettetheti meg tudását az Államtudományi és Közigazgatási Kar képviseletében a 2019-es Országos Tudományos Diákköri Konferencián.

Gratulálunk hallgatóinknak az eredményes részvételért és további sikerekben gazdag szerepést kívánunk nekik az OTDK-n!

 

Szöveg: Fecser Zsuzsanna

Fotó: Szilágyi Dénes


Címkék: OTDK ITDK ÁKK