NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Európai Közszolgálati Díj 2019 – pályázati felhívás

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Európai Közigazgatási Intézet hetedik alkalommal hirdeti meg az Európai Közszolgálati Díj pályázatát. A díjra nívós közigazgatási megoldásokkal, jó gyakorlatokkal pályázhatnak a közigazgatási szervezetek a közszféra helyi, megyei vagy országos szintjéről.  

Magyarország legutóbb 2015-ben a közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javításával, az egyablakos ügyfélszolgálati reformmal nyerte el az elismerést. Idén az Európai Közszolgálati Díjra az alábbi tematikus fókuszú közigazgatási reformokkal, megoldásokkal jelentkezhetnek a közigazgatási szereplők: „Új megoldások a komplex kihívásokra – a jövőbe tekintő, állampolgár központú, fenntartható közszektor”.

A pályázat tágan megfogalmazott címe alatt elsősorban olyan közigazgatási megoldásokat várnak, amelyek főbb prioritása egyebek mellett a társadalmi kihívások hatékony kezelése a gazdasági és társadalmi szereplők aktívabb bevonásával; rendszerszintű változások bevezetése a közigazgatásban, amelyek javítják a sikeres működés fenntarthatóságát, a munkavállalók körében a közszféra vonzerejének növelése, vagy a digitális átalakulás kezelése, új technológiák alkalmazása a közszférában.

A díjra olyan közigazgatási gyakorlatokkal lehet pályázni, amelyek már megvalósultak vagy a megvalósításuk folyamatban van és már mérhető, kimutatható eredményekkel szolgálnak.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem, mint a hazai közigazgatás- és közszolgáltatás-fejlesztés egyik kulcsszereplője 2019-ben is elkötelezetten támogatja a hazai közigazgatási jó gyakorlatok európai szintű láthatóságának és elismerésének javítását. Ezért az információk megosztásával és szakmai konzultáció biztosításával támogatni és ösztönözni kívánja a hazai közigazgatási szervezetek pályázatát az Európai Közszolgálati Díjra.

Az intézményi kapcsolattartó: Dr. Kovács Éva, adjunktus, kovacseva@uni.nke.hu

A pályázatok benyújtásának határideje: 2019. április 18.

A pályázat az alábbi felületen a „Register & Login” menüpont alatt nyújtható be: https://epsa2019.eu/en/home/

A regisztrációhoz és a pályázathoz a technikai útmutató az alábbi linken olvasható: https://www.uni-nke.hu/egyetem/palyazatok/europai-kozszolgalati-dij-2019-epsa-2019