NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar

Kari Napok: központban a hallgatók

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem két legnagyobb karának hallgatói önkormányzatai idén is megszervezték a kari napok rendezvénysorozatot. A Rendészettudományi Kar, valamint az Államtudományi és Közigazgatási Kar hallgatói számos sportprogramban vehettek részt, de például városvetélkedőn vagy főzőversenyen is összemérhették tudásukat.

„A tavaszi szemeszter egyik legjobban várt eseménye a Kari Napok, amelyeken igyekeztünk minél változatosabb és színesebb programot kínálni a hallgatók számára. A jó idő beköszöntének, illetve a szabadtéri programoknak hála a rendezvénysorozat idén is remek kikapcsolódási lehetőséget biztosított a szorgalmi időszak hajrája előtt. A rendezvények nagy érdeklődés mellett zajlottak, megőrizve, továbbfejlesztve és ápolva az esemény tradícióját” - értékelte a kari napokat Schmidt Martin, az ÁKK hallgatói önkormányzatának elnöke.

Az ÁKK Kari Napok első állomása egy városvetélkedő volt, amelyen a hallgatók Budapest különböző helyszínein játékos feladatok elvégzésével gyűjthettek pontokat. Emellett a labdarúgás szerelmesei a kari foci bajnokságon mérhették össze tudásukat. Az NKE Orczy Úti Kollégiuma adott otthont a Közösségi Estnek, amelyen a hallgatók társasjátékozhattak és részt vehettek a pingpong- és FIFA bajnokságon is. A szerdai napon egy kis kikapcsolódás várta a hallgatókat: az Orczy Úti Kollégium és az új Oktatási Épület közti füves területen a pihenésé, a frizbizésé és a tollaslabdázásé volt a főszerep.

A Rendészettudományi Kar programjai elsősorban a sportolásra fókuszáltak. A hallgatókból álló labdarúgó és kosárlabda csapatok a Ludovika Campus sportpályáin mérkőztek meg egymással, majd a konyhában is összemérhették tudásukat: a versenyzők a magyar, a kínai, az olasz, a görög és az amerikai konyha ételei közül választhattak. A Kari Napokon az RTK HÖK az egyetemi Sportegyesülettel és az RTK GYM Testépítő Szakosztállyal közösen szervezte meg az Iron Nightot, amelynek célja a mozgás és az egészséges életmód megszerettetése volt. Az egyetemi polgárok többféle sportágban, különféle versenyek alkalmával mérkőzhettek meg, illetve táplálkozási-, kettlebell-, testépítő-, és erőemelő szemináriumon bővíthették tudásukat. Simon Dániel, az RTK HÖK elnök honlapunknak elmondta, hogy a kedvező időjárásnak is hála a kar hallgatói nagy létszámban vettek részt a programokon.

 

Szöveg: Fecser Zsuzsanna

Fotó: Klinger Gábor


Címkék: ÁKK RTK kari nap