Hírek, események, rendezvények

1. 2018 januárjában Dr. habil. Boros Anitát választották a Közigazgatási Eljárási Jogi Egyesület Elnökének. Az Egyesület célja a közigazgatási szakemberek tevékenységének gyakorlati és elméleti támogatása, a közigazgatási szakemberállomány jogalkalmazási tevékenységének fejlesztése, és a közigazgatás különböző területein tevékenykedők együttműködésének a támogatása. Az Egyesület tevékenységéről bővebben a www.keje.hu honlapon olvashat.

 

2. Sikeres Ákr. konferenciára került sor a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a KEJE közös szervezésében 2018. június 8-án „Az általános közigazgatási rendtartás első félévének tapasztalatai” címmel. A Lőrincz Lajos Közigazgatási Jogi Intézet bevonásával megvalósult rendezvény sikerét az is mutatja, hogy már az első napokban elérte a jelentkezők létszáma a lehetséges maximumot.

 

3. A nagy érdeklődésre tekintettel újabb Ákr. konferenciát szervezett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a KEJE 2018. július 4-én. A teltházas rendezvény azt is bizonyítja, hogy továbbra is töretlen a közigazgatási szakemberek közigazgatási eljárásjogi kérdések iránti érdeklődése.

 

4. 2018 decemberében sikeresen lezárult a Kilényi Géza Egyetemi Kutatóműhely második szegmensének kutatási programja is.

A 2018. március 1-jével létrehozásra került Kilényi Géza Egyetemi Kutatóműhely, amelynek első kutatása az állami eljárások racionalizálásának alapkérdéseinek vizsgálatára irányult. A kutatás első szegmense a közigazgatási hatósági eljárás karakterisztikájával foglalkozott. Ennek a kutatásnak a következő etapja az I. ütem II. szegmensében a nem klasszikus közigazgatási hatósági eljárások vizsgálatára irányult annak érdekében, hogy a hatékonyság tükrében górcső alá vonjuk az egyes közigazgatási (szak)igazgatási területek eljárási metodikáját.

A kutatásunk második szegmensének tudományos eredményei a Patyi András - Boros Anita (szerk): A hazai közigazgatási (nem hatósági) eljárások alapvető jellemzői a hatékonyság tükrében című kötetben kerülnek összefoglalásra. A kutatásról részletesen a https://akfi.uni-nke.hu/kutatas/kilenyi-geza-egyetemi-kutatomuhely/bemutatas linken  tájékozódhat.  

 

5. 2019. január 1-jétől Dr. habil. Boros Anita, közigazgatási eljárásjogász vezeti a Lőrincz Lajos Közigazgatási Jogi Intézetet.

 

6. Az idén is megrendezésre kerül az Önkormányzati Vagyongazdálkodási Konferencia immáron tizedik alkalommal. Az önkormányzati vagyongazdálkodás első számú, minden évben nagy érdeklődésre számot tartó eseményére 2019 őszén kerül sor. A részletekről további tájékoztatást hamarosan itt olvashat.

 

7. A Lőrincz Lajos Közigazgatási Jogi Intézet 2019 májusában tanulmányi versenyt hirdet a Közigazgatási eljárás c. tantárgy hallgatóinak. A tanulmányi versenyre vonatkozó tájékoztató hamarosan elérhető lesz a honlapunkon.

 

8. A Közigazgatási Jogi Tudományos Diákkör 2019-ben is folytatja munkáját. Ebben a félévben is várjuk a közigazgatási jog iránt elkötelezett hallgatók jelentkezését.

A TDK soron következő ülésére 2019. február 27-én szerdán kerül sor 17.30 órai kezdettel, amelynek keretében Dr. habil. Boros Anita intézetvezető és Hegyesi Zoltán a Diákkör vezető oktatója félévindító előadására kerül sor.

 

9.  A Lőrincz Lajos Közigazgatási Jogi Intézet ÁKR. tanulmányi versenyt hirdet a Közigazgatási eljárás című tantárgyhoz kapcsolódóan. A Jelentkezési lapokat a Lőrincz Lajos Közigazgatási Jogi Intézetben Török Erika intézeti ügyintézőnél kell benyújtani egy eredeti példányban 2019. március 1. napjáig.
Felhívás tanulmányi versenyre

 

10. A Közigazgatási Eljárási Jogi Egyesület (KEJE), a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Kar Lőrincz Lajos Közigazgatási Jogi Intézetének Tudományos Diákköre közreműködésével Országos Közigazgatási Eljárási Jogi Jogesetmegoldó Versenyt hirdet.
MÓDOSÍTOTT HATÁRIDŐ! Jelentkezni 2019. április 15. napjáig lehet az „Országos Közigazgatási Jogi Jogesetmegoldó Verseny” tárgymegjelöléssel a jelentkezési lap a kozigjogitdk@gmail.com e-mail címre történő megküldésével. A második fordulóra május 7-én kerül sor. A részletes felhívás itt olvasható.