A kutatóintézetről

Hírek

 

Megjelent az intézet első angol nyelvű kötete State and Equality címmel. Benne Nagy Ágoston és Pap Milán, Horváth Szilvia, Megadja Gábor, Hőnich Henrik, Molnár Attila Károly, Novák Attila, Koi Gyula, Pető Zoltán, valamint Ekert Mária tanulmányával.

 

Felhívás konferencia-előadás tartására. Az NKE Molnár Tamás Kutatóintézete és az MTA TK Politikatudományi Intézete „A valóság kihívása” címmel konferenciát szervez, amelyre várja a politikaelmélet, a politikai filozófia, valamint a gondolkodás-, és eszmetörténet területén tevékenykedő kutatók jelentkezését. Határidő: július 15.

 

Kutatási pályázat. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Kara pályázatot hirdet kutatók számára modern és kortárs eszmetörténet témakörben. Beérkezés határideje: 2018. május 10. Pályázati kiírás 

 

Konferencia. A Molnár Tamás Kutatóintézet a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatásával konferenciát rendezett 2018. február 5-én Többes kötésben: Magyar-zsidó múltak és égtájak címmel. A konferencia programja.

 

Konferencia. 2017. november 24-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Molnár Tamás Kutatóintézete és a Petőfi Irodalmi Múzeum szervezésében zajlott le Az erdélyi magyar szellemi élet a 21. században című konferencia a PIM épületében. A konferencia programja itt olvasható.