Bepillantás az összehasonlító jogtörténet rejtelmeibe

"Thank you! Just no words to express how grateful I am for this great opportunity."

2018. augusztus 19-26. között az NKE és a németországi Ruhr-Universität Bochum közös nyári egyetemet szervez „State & Governance in a Historical Comparative Context” címmel. A jogtörténeti témakörrel foglalkozó program 10 német és 10 magyar hallgató számára biztosít részvételi lehetőséget.

A jogtörténet iránt érdeklődő hallgatók a szakmai órákon túl kötetlenebb formában is megismerkedhetnek a fenti témával. A szervezők változatos kulturális programokkal igyekeznek közelebb hozni a résztvevőkhöz a történelmet, pl. parlamentlátogatás, budapesti oknyomozós városnézés, külföldi kirándulás is szerepel a programban kihelyezett óra keretében.

A nyári egyetem nyelve az angol.

Az esemény Budapesten az NKE-n kerül megrendezésre, a résztvevők számára az ellátást, szállást, programokat térítésmentesen biztosítják a szervezők.

A nyári egyetem kiváló lehetőséget biztosít kapcsolatok létrehozására, az angol és a német nyelv fejlesztésére.

Ha kedvet érzel ahhoz, hogy egy jó csapatban, költségmentesen, 5 kreditértékért, angolul bepillantást nyerj az összehasonlító jogtörténet mélyebb rejtelmeibe, akkor mindenképp jelentkezz! Feltétel: jókedv, humor, legyél kommunikatív és rendelkezz megbízható angol nyelvtudással. Nézd meg a fotókat és a visszajelzéseket!

A jelentkezéseket 2018. május 31-ig várjuk a veres.erzsebet@uni-nke.hu email címre.

Az emailban szükséges feltüntetni az alábbiakat:

Név, Neptun kód, születési idő, állampolgárság, kar, évfolyam, szak, szállásigény Budapesten (igen/nem), ételintolerancia.

Továbbá csatolni szükséges:

  • motivációs levél magyarul (max. 1 oldal terjedelemben),
  • angol nyelvvizsga bizonyítvány,
  • utolsó lezárt tanév tanulmányi átlagát igazoló dokumentum.

Mivel csak 10 magyar hallgató vehet részt a nyári egyetemen, a beérkezett jelentkezéseket rangsorolni fogjuk.

Találkozzunk augusztusban!

A szervezők