Konferenciák, események

„Multicultural crossborder cooperation” workshop

Az Államtudományi és Közigazgatási Kar nevében ezúton tisztelettel meghívjuk a „Multicultural crossborder cooperation” c. workshopra, melyen az Erasmus+ Nemzetközi Kreditmobilitás keretében Európán kívüli egyetemekről érkező tartanak előadásokat azokról a témákról, amelyeket oktatnak, vagy éppen kutatnak.

Időpont: 2018. november 28. és 30.

Helyszín: Oktatási épület, 415. terem (november 28.) és 510. terem (november 30.)

Kérjük, hogy részvételi szándékát a veres.erzsebet@uni-nke.hu vagy az akk.international@uni-nke.hu címen jelezze.

Program

 

 

 

 

 

 

„NGos in the European politics” workshop

Az Államtudományi és Közigazgatási Kar nevében ezúton tisztelettel meghívjuk az „NGOs in the European Politics” c. workshopra, melyen a Lomonosov Moscow State University School of Public Administration Nemzetközi Dékánhelyettese, Dr. Aleksander Y. Livshin tart angol nyelvű kerekasztal beszélgetést.

Időpont: 2018.04.23., hétfő 13:00 – 15:00

Helyszín: Oktatási Központ 317

Kérjük, részvételi szándékát legkésőbb 2018.04.20., péntek 14:00-ig jelezni szíveskedjen a diamant.mate@uni-nke.hu e-mail címen.
 

„Multicultural crossborder cooperation III.” workshop

Az Államtudományi és Közigazgatási Kar nevében ezúton tisztelettel meghívjuk a „Multicultural crossborder cooperation III” c. workshopra, melyen a University of Pardubicéről érkező vendégoktatóink prezentálják kutatási területüket és az országuk jó gyakorlatait. A workshop kiváló lehetőséget biztosít az előadókkal való konzultációra és kapcsolatépítésre.

Helyszín és időpont:

2018. április 24. 9:00-13:20, Oktatási Központ 416.

Program
 

Central and Eastern European e|Dem and e|Gov Days 2018

A kétnapos nemzetközi konferencia fő témája a digitális megosztottság kérdésköre a közigazgatásban. Számos tudományterületet érint a téma, elsősorban az információs tudományokat, a jogtudományt, a közigazgatás-tudományt, a szociológiát és a közgazdaságtudományt. A konferencia negyedik alkalommal kerül megrendezésre Budapesten. A konferencia helyszíne a Ludovika Campus, de a szervezéshez az Andrássy Egyetem is hozzájárul.

Időpont: 2018. május 3-4.

Regisztráció 

További információ a konferenciáról

Impressions from the 2017 conference
 

„Multimédia az oktatásban” - nemzetközi konferencia az NKE-n

Időpont: 2018. május 31 - június 2.

Regisztrációs határidő: 2018. április 16.

A konferencia tervezett témakörei között szerepel a többi között az élethelyzethez igazított tanulás, a tanulási környezet technikai, technológiai változása, vagy a virtuális valóság az oktatásban.

További információ
 

Understanding Public Bureaucracy

Nemzetközi tudományos és partnerségépítő konferencia

Időpont: 2018. június 10-12.

Regisztráció határideje az előadás címének és rövid összefoglalójának megküldésével: 2018. május 22.

Előadás anyagának megküldése: 2018. július 2.

További információ kérhető e-mailben
 

Arbeitsgruppe Deutsch - Német Nyelvi Kör

Az ÁKK Kari Tudományos Diákköre keretében Német Nyelvi Kör indul, amelyre a németül beszélő és a német nyelvű államok közéleti kérdései iránt érdeklődő oktatókat és hallgatókat várják a szervezők. Félévente két-három beszélgetéssel záruló előadásra kerül sor külföldi előadók, kutatók, gyakorlati szakemberek előadásában. A rendezvénysorozat szervezője és moderátora Szabó Zsolt, az ÁKK tudományos főmunkatársa.
 
Ősszel a 16 évre leszállított osztrák választójogi korhatár tapasztalatairól és a bajor választásokról hallgathatunk majd egy-egy előadást.
 

Korábbi előadások:

EU-források felhasználása Németországban
Előadó
Dr. Daniel Zimmermann, Hochschule für öffentliche Verwaltung und Finanzen Ludwigsburg