Ösztöndíjak, egyéb információk

Ösztöndíjak

Oktatási és képzési céllal lehet pályázni az egyetem partner intézményeibe. Intézményi pályázat évente kétszer kerül kiírásra, márciusban és szeptemberben.

Szakmai továbbképzéssel kombinált egy éves tanulmányi program a 2019-2020-as tanévben a program által felkínált amerikai egyetemen. Ajánlott: A közszolgálat iránt elhivatott szakemberek számára, akik szakmai tapasztalataikat szeretnék bővíteni. Pályázat beadási határidő: 2018. május 22.

Oktatási lehetőség a 2019-2020-as tanévben bármely tudományterületen vagy művészeti ágban. Alapfeltétel a pályázott témában 2018. december 1-ig megszerzett PhD/DLA oklevél és az amerikai egyetem meghívólevele. Az ösztöndíj időtartama 1 vagy 2 szemeszter. Pályázat beadási határidő: 2018. október 10.

Kutatási lehetőség a 2019-2020-as tanévben bármely tudományterületen vagy művészeti ágban. Alapfeltétel a pályázott témában 2018. december 1-ig megszerzett PhD/DLA oklevél és az amerikai akkreditált intézmény meghívólevele. Az ösztöndíj időtartama 3 – 5 hónap. Pályázat beadási határidő: 2018. október 10.
 

Egyéb információk

A Tempus Közalapítvány szervezésében, a Campus Mundi program támogatásával megvalósuló szakmai konferencia középpontjában a magyar felsőoktatásban zajló nemzetköziesítési folyamatok eredményei, a hatékony stratégiák és a működőképes gyakorlatok mellett a kihívások, nehézségek és a megoldási lehetőségek állnak.

Időpont: 2018. június 06. 
Helyszín: Mom Kulturális Központ (1124 Budapest Csörsz u. 18.)

Az Erasmus program harminc éve meghatározó eleme a felsőoktatási mobilitásnak Európa-szerte. Magyarországon több mint húsz év tapasztalat áll az intézmények, a koordinátorok és a programban résztvevők mögött. Tendenciákról, motivációkról és az Erasmus+ eredményeiről kérdezte az újságíró három egyetem jeles képviselőjét.

2017-ben a Tempus Közalapítvány Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért díj pályázatára összesen 103 jó gyakorlat gyűlt össze. Ebből 8 pályázat nyerte el a Kiváló gyakorlat díjat. A díjazottakról az alábbi linken lehet olvasni.

A pályázatok fókuszában a hallgatóközpontú oktatás, az innovatív oktatási módszerek álltak. A Tempus Közalapítvány célja, hogy a beérkezett jó gyakorlatokat elérhetővé tegye az érdeklődő szakemberek számára, valamint hogy lehetőséget biztosítson a tudás- és tapasztalatcserére, együttműködések kialakítására.

E célok érdekében a Tempus Közalapítvány létrehozta a Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj adatbázist, mely rövid összefoglalást nyújt a megvalósított projektekről, oktatási módszerekről és tippeket ad a jó gyakorlat más intézményekben való adaptálására is. A pályázatban leírt jó példák a megvalósítók szellemi tulajdonjogát képezik.

Az adatbázis NKE tapasztalatokat is tartalmaz.